4 tips voor het dragen van werkkleding in de zomer

0

Beoefen je een beroep waarbij het dragen van beschermende kleding van belang is? Dan is het noodzakelijk om de kleding zowel in de zomer als in de winter te gebruiken. Omdat de meeste werkkleding alleen geschikt is voor koudere temperaturen, is het goed om aparte werkkleding voor de zomer aan te schaffen. In dit artikel geven we je 4 tips voor het dragen van werkkleding in de zomer.

1. Verruil truien voor T-shirts en polo’s

Wanneer je aan beschermende bovenkleding denkt, denk je al vaak aan truien en vesten. Deze werkkleding is fijn om te dragen wanneer het koud is en wanneer je vaak buiten werkt, maar dit geldt helaas niet voor de zomer. Verruil daarom je werktruien voor t-shirts en polo’s. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrukte kledingstukken zijn, zodat het alsnog duidelijk is voor welk bedrijf je werkt. Kleding met daarop een bedrijfsnaam of een bedrijfslogo is vooral essentieel voor mensen die in de horeca of de verkoopbranche werken.

Is het door jouw beroep niet mogelijk om kleding met korte mouwen te dragen? Dan kun je altijd nog bovenkleding kiezen die extra goed ventileert.

2. Bescherm je ogen en je hoofd

Het is natuurlijk belangrijk om je hoofd het hele jaar te beschermen, maar in de zomer moet je hier extra aandacht aan besteden. Wanneer je in de brandende zon werkt is de kans op het verbranden van je huid groter. Ook kan je sneller hoofdpijn krijgen. Kies daarom voor een speciale zonnebril of een pet.

Werk je op een bouwplaats? Dan kan je het best kiezen voor een helm die naast bescherming ook voor de nodige verkoeling zorgt, door de speciale luchtfilters. Naast het aanschaffen van deze zomer-proof werkaccessoires kun je jezelf ook extra beschermen door gebruik te maken van zonnecrème.

3. Ga voor speciale zomerwerkschoenen

Goed om te weten: ook jouw werkschoenen kun je tijdelijk vervangen door zomerwerkschoenen. Kies voor een lichte schoen met een sterke ventilatie. Extra tip: lage schoenen zijn over het algemeen koeler.

4. Kies korte broeken

Lange werkbroeken, die vaak ook gemaakt zijn van dikke stoffen, zijn helaas niet geschikt voor in de zomer. Het is daarom het best om deze in te ruilen voor korte werkbroeken. Let er wel op dat je voor korte broeken kiest die voorzien zijn van een aantal zakken waarin je jouw werkmaterialen en overige spullen kwijt kunt. Het dragen van een korte werkbroek zal bijdragen aan een comfortabele manier van werken. Let er bij het kiezen van een korte werkbroek op dat deze stevig genoeg is voor de werkzaamheden die jij moet uitvoeren. Hiernaast is ook de mate van ventilatie belangrijk.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply