3 voorbeelden van soorten sloten op kantoordeuren

0

Het kantoor is een plek waar alle medewerkers met een fijn gevoel naartoe moeten gaan. Natuurlijk staat niet iedereen elke ochtend te springen naast zijn bed, maar het is belangrijk om een fijne en veilige werkomgeving bieden voor al je werknemers. Daar komt nog eens bij kijken dat er vaak belangrijke (persoons)gegevens te vinden zijn op kantoor die niet in verkeerde handen mogen vallen. Om nog maar te zwijgen over de dure elektronica die op vrijwel elk kantoor te vinden is… Kortom, een goed slot op je kantoordeur is absoluut onmisbaar. Daarom zetten wij vandaag 3 verschillende soorten deursloten op een rij, speciaal voor jouw kantoordeuren. Veilig, verantwoord en betrouwbaar. Precies zoals jij het wilt!

1. Insteeksloten

Het klassieke insteekslot wordt in Nederland het vaakst gebruikt. Dit type slot is degelijk, veilig en zit verzonken in de deur. Het meest voorkomende type insteekslot is een cilinderslot. Is je deur dikker dan 43 centimeter, moet er gebruik worden gemaakt van een verlengde cilinder.

2. KFV magnetische sloten

KFV magnetische sloten zijn veilig en betrouwbaar. Daarnaast passen ze ook nog eens bij elk interieur. Wanneer de deur gesloten is, zijn deze sloten namelijk onzichtbaar. Dit maakt dit type slot uiterst geschikt voor op minimalistisch ogende deuren en kozijnen. Daarbij is KFV een toonaangevend merk in deze branche. De sloten staan erom dat ze ijzersterk zijn en uiterst betrouwbaar. Deze sloten zijn verkrijgbaar in de varianten baardslot of cilinderslot. Wil je weten welk type het best bij jou past? Vraag dan om advies aan bij een slotenmaker voor bedrijven.

3. SNC Standaard magnetische sloten

Het SNC standaard magneetslot is geschikt voor stompe deuren van 38 – 40 millimeter dik. Daardoor past dit type slot dus op vrijwel elk soort deur. Het heeft, net als de sloten van KFV, het voordeel dat de sloten volledig onzichtbaar zijn. Dit komt omdat de dagschoot van een magnetisch insteekslot standaard ingetrokken is. Het kozijn blijft hierdoor onbeschadigd en je kunt ook niet blijven hangen aan een uitstekende dagschoot. Bij het sluiten van de deur zal de dagschoot door een magneet in de sluitkom getrokken worden. De SNC standaard magnetische sloten zijn naast als cilinderslot tevens verkrijgbaar in de typen loopslot en klavierslot.

Let op: het hangt natuurlijk af van je deur. Het materiaal, de dikte en de draairichting spelen een rol om te bepalen welk slot het best past op de deur. Laat je daarom altijd adviseren door een professional.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply