4 zaken die de werkveiligheid in een loods verhogen

0

In een loods wordt veelal hard gewerkt. Vaak wordt zwaar lichamelijk werk verricht en het is over het algemeen niet altijd de meest veilige plek om te werken, afhankelijk van het werkveld. Het is belangrijk om de veiligheid van medewerkers te garanderen, zoveel als mogelijk is. Vanuit de overheid worden ook werkveiligheidsrichtlijnen gegeven hoe je als bedrijf en als werknemers de veiligheid op het werk kunt bewerkstelligen. Dit kan op verschillende manieren. Lees hieronder hoe je de werkveiligheid in een loods kunt verhogen.

1. Wees zichtbaar

In een loods is het niet altijd licht. Er wordt overdag gewerkt, maar ook ’s avonds en soms ’s nachts. Bijvoorbeeld in loodsen in de haven. Soms is het donker, schemerig of staat het vol met allemaal spullen waardoor je als werknemer niet altijd zichtbaar bent. Een belangrijke zaak is om zichtbaar te zijn. Dit doe je door alle loods-medewerkers veiligheidsvesten te laten dragen.

2. Draag een helm

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Als er een ongeluk gebeurd waarbij er ongelukken aan het hoofd ontstaan, ben je verder van huis. Een schaafwond op de knie is te overzien, maar een hoofdwond kan zelfs dodelijk zijn. een helm dragen is wellicht niet erg charmant, maar ontzettend belangrijk om de werkveiligheid te vergroten.

3. Zorg voor brandveiligheid

Een loods is groot en je hebt nooit elke minuut zicht over elke vierkante meter. Een brand kan snel ontstaan. Zorg ervoor dat de loods veilig is en je melders hebt hangen die je waarschuwen als er iets aan de hand is. Rookmelders bieden geen garantie dat ongelukken worden voorkomen, maar waarschuwen wanneer iets aan de hand is. Waar rook is, is vuur. Wees gewaarschuwd, melders kunnen je daarmee helpen.

4. Zorg voor goede luchtafvoer

Je wilt er als werkgever alles aan doen om de gezondheid van je personeel te waarborgen. Het is voor beide partijen voordelig als medewerkers zich goed voelen. Een goede luchtafvoer in een loods is dus erg belangrijk. Een loods bevat niet veel ramen en er wordt hard gewerkt. Ook kan een loods volstaan met allerlei spullen die op heel veel plaatsen zijn geweest. Kortom, lucht filteren in een loods is nodig om zuurstof in de lucht te houden. Als er weinig tot geen zuurstof in de lucht zit, kunnen medewerkers last krijgen van duizelingen, hoofdpijn en misselijkheid. En dat is vervelend, omdat dit goed op te lossen is.

We willen als werkgever het beste voor ons personeel dat werkt in een loods. Zo blijft de productiviteit gewaarborgd en blijft je personeel gezond!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply