5 redenen om voor een dakkapel te kiezen

0

Wellicht denk je erover om een dakkapel op je huis te laten plaatsen, maar ben je nog erg aan het twijfelen. Het brengt kosten, moeite en tijd met zich mee. Toch kan een dakkapel veel voordelen bieden aan je huis. Dit artikel geeft je meerdere redenen om voor een dakkapel te kiezen.

1. De waarde van je huis verhogen

Voor je je huis gaat verbouwen doe je er goed aan de financiën goed in kaart te brengen, zodat je niet later voor verrassingen komt te staan. Een aanbouw aan je woning of een dakkapel zorgt ervoor dat je huis meer oppervlakte krijgt en het dus op deze manier meer waard wordt, mocht je het huis ooit willen verkopen. Is je huis eerst 98 m2, kun je het met een dakkapel al gauw verhogen naar 104 m2, waardoor je net in een ander segment terecht komt. Dit kan je tijdens de verkoop veel voordelen geven.

2. Een extra kamer

Middels een dakkapel kun je een extra kamer in huis creëren. Krijg je een extra kindje, of wil je een kantoor aan huis bouwen en daarvoor een geschikte kamer maken? Een dakkapel geeft een ruimte net iets extra’s, waardoor het als extra kamer geldt. Zo kan bijvoorbeeld een opslagruimte op zolder door een dakkapel ineens doorgaan voor een volwaardige kamer. Een zolder wordt vaak gebruikt om spullen op te slaan, maar met een extra kamer kun je meer. Tegelijkertijd, mocht je de zolderruimte al die tijd als opslagruimte hebben gebruikt, wordt je gedwongen op te ruimen en spullen uit te zoeken.

3. Creëren van licht in een kamer

Een dakkapel is bij uitstek de oplossing om meer licht in een kamer te krijgen. Een dakraam geeft al de nodige zonnestralen in een kamer, maar een dakkapel is groter, breder en hoger. Zo kun je daadwerkelijk genieten van wat je buiten je huis ziet. En licht in een kamer is belangrijk. Het geeft meer energie en een positief gevoel, omdat je meer van buiten ziet.

4. Vergroten van een kamer

Een dakkapel zorgt er simpelweg voor dat een kamer wordt vergroot. Die extra ruimte en het extra licht, geven een nieuwe dimensie aan de kamer waardoor een zolder niet langer een afgesloten gevoel hoeft te geven, maar je ineens alle ruimte hebt.

5. Kies samen met je buren voor een dakkapel

Wellicht heb je al een tijdje de wens om een dakkapel te plaatsen, maar heb je de stap nog niet gezet. Praat er eens met je buren over. Misschien willen zij ook wel een dakkapel en kunnen jullie ervoor kiezen samen een dakkapel te nemen. Je hebt verschillende soorten dakkapellen die over twee kamers getrokken kunnen worden, waardoor beide zolders direct worden vergroot. Het heeft, vooral financiële, voordelen om samen met je buren te kiezen voor een dakkapel.

Wanneer je ervoor gekozen hebt een dakkapel te laten plaatsen, is veiligheid belangrijk. Zorg er bijvoorbeeld voor dat de bouwlieden genoeg ruimte hebben om de apparatuur te plaatsen en er genoeg overzicht is.
Hebben bovenstaande redenen je overgehaald te kiezen voor een dakkapel?

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply