Zo zorg je voor een veilige adem sfeer voor je werknemers

0

Iedere week zijn we een aantal dagen te vinden op kantoor. Wij werken tot wel 8 uur per dag en bevinden ons in dezelfde omgeving, sfeer en lucht. Het inademen van schone en frisse lucht is belangrijk en goed voor onze gezondheid. Ook diverse onderzoeken concluderen dat luchtreiniging cruciaal is in elke organisatie. Maar weet jij hoe je de kwaliteit van lucht binnen kunt verbeteren? Wij hebben het voor je uitgezocht en vertellen je meer in dit artikel!

Veiligheid voor jou en je werknemers

Voor je team is het natuurlijk belangrijk dat iedereen zich prettig voelt en veilig kan werken. Steeds vaker wordt er nagedacht over de veiligheid van de lucht in onze omgeving. Deze corona periode heeft ons wakker geschud en het belang van een schone lucht vergroot. Om het verspreiden van virussen te voorkomen is het mogelijk om een luchtreiniger met HEPA-filter te plaatsen. Het apparaat vernietigt vieze geuren, bacteriën en virussen, allergenen en chemische stoffen. Zo blijft er alleen schone lucht achter bij jou op kantoor.

Schone lucht in een handomdraai

Natuurlijk zijn er een aantal tips die je direct kunt toepassen. Begin bijvoorbeeld met het openen van het raam en maak de ruimte regelmatig schoon. Misschien heb je hier nog niet aan gedacht, maar planten zijn ideaal! Leuk om op kantoor te hebben en goed voor de gezondheid van je werknemers. Er zijn planten die luchtzuiverende kwaliteiten hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan de graslelie.

Plaats een kwalitatieve luchtreiniger

Er worden diverse luchtreinigers aangeboden in winkels en op het internet, echter zijn deze niet allemaal geschikt. Bij sommige filtertechnologieën komen restproducten vrij die schadelijk zijn, zoals ozon. Een slecht apparaat vangt die niet goed af, en kan daardoor zelfs schadelijk zijn. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de ruimte waarin je het apparaat wilt plaatsen. Om de lucht goed te zuiveren is bijvoorbeeld het aantal vierkante meters belangrijk. In een grotere ruimte heb je soms twee apparaten nodig. Wil jij het professioneel aanpakken? Plaats dan bijvoorbeeld een stofafzuiging met stoffilters voor een complete oplossing. Deze bestaan vaak uit diverse onderdelen. Hierbij kun je denken aan een ventilator, transportslang voor de lucht en stofzak. Dit is ideaal voor stofbeheersing in wat kleinere ruimtes.

Met bovenstaande tips kun jij direct aan de slag. ​​Neem de touwtjes zelf in handen of neem contact op met een gespecialiseerd bedrijf, zodat zij met je mee kunnen kijken. Ben je benieuwd naar meer tips voor op kantoor of misschien wel in de horeca? Bekijk onze andere blogs voor meer handige tips!

Leave A Reply