5 tips om met je kantoor bij te dragen aan een circulaire economie

0

Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. In Nederland hebben de meeste bedrijven duurzaamheid gelukkig hoog in het vaandel staan. Dit wordt ook door de Nederlandse overheid gestimuleerd door diverse subsidies voor duurzame verbeteringen. Een veelgehoorde term op het gebied van duurzaamheid is de circulaire economie. In een circulaire economie worden grondstoffen maximaal benut, waardoor er geen herbruikbare grondstoffen meer verloren gaan. Wil jij als ondernemer bijdragen aan een circulaire economie? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet om met een duurzame kantoorinrichting bij te dragen aan een circulaire economie.

Tip 1. Kies voor tweedehands kantoorinrichting

Bij het inrichten van je kantoor hoeven natuurlijk niet alle meubels nieuw te zijn. Het aanbod tweedehands kantoormeubelen en accessoires is enorm uitgebreid, waardoor er altijd genoeg tweedehands spullen te vinden zijn om je kantoor in te richten.

Tip 2. Bedrijfsafval scheiden

Een essentieel onderdeel van de circulaire economie is het scheiden van afval bij de bron. Door al het afval bij de bron te scheiden kunnen materialen beter gerecycled worden, waardoor er niet langer onnodig herbruikbare materialen verloren gaan. Een goede afvalinzameling is dus ontzettend belangrijk. 

Tip 3. Zonne-energie opwekken

Een andere manier om met je kantoor bij te dragen aan een circulaire economie is het zelf opwekken van energie. Vaak is de beste optie het investeren in zonnepanelen op je kantoorpand. Door te investeren in zonnepanelen draag je een steentje bij aan een beter milieu én bespaar je op de energiekosten.

Tip 4. Recycle apparatuur

Naast kantoormeubilair hoeven ook apparaten op kantoor natuurlijk niet spiksplinternieuw te zijn. Een tweedehands printer of koffiezetapparaat werkt vaak net zo fijn als een nieuw apparaat én is een stuk beter voor het milieu. Tegenwoordig zijn ook refurbished apparaten ongekend populair, dit zijn gebruikte apparaten die gecontroleerd en vernieuwd waar nodig zijn. Op deze manier krijgt gebruikte apparatuur een tweede leven.

Tip 5. Verbeter de energieprestatie

Naast bovenstaande tips is het verbeteren van de energieprestatie van je pand ook een uitstekende manier om bij te dragen aan een circulaire economie. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de isolatie, investeren in HR-glas, installeren van een warmtepomp of overstappen op LED verlichting. Er zijn ontzettend veel maatregelen die je kunt nemen voor een betere energieprestatie van je kantoor.

Leave A Reply