Wanneer is een werkplaatskraan de ideale tiloplossing?

0

Moet er op de werkplaats veel getild worden? Dan is een werkplaatskraan voor je medewerkers een ideale tilhulp. Dit maakt het uitvoeren van werkzaamheden minder zwaar en zorgt ook nog eens voor extra veiligheid op de werkvloer. Kiezen voor een werkplaatskraan als tiloplossing binnen je bedrijf is in veel situaties een goede keuze. Wil je weten wanneer een werkplaatskraan als tilhulp de ideale oplossing is? Lees het in dit artikel!

Wanneer gebruik je ze?

Je kunt een werkplaatskraan gebruiken, wanneer je vaak zware dingen moet verplaatsen. Dit kunnen bijvoorbeeld onderdelen van een auto zijn, of andere dingen die je in een garage moet verplaatsen. De werkplaatskraan zorgt er dan voor dat je zelf het gewicht niet hoeft te dragen. Dit scheelt natuurlijk een hoop sjouwwerk.

Handig

Een werkplaatskraan is erg handig, vooral als je wat vaker zwaardere dingen wilt verplaatsen. Wanneer je maar een enkele keer iets wilt verplaatsen, dan kun je misschien ook wel een andere oplossing vinden. Maar wanneer je weet dat je vaak zwaardere dingen moet verplaatsen, dan is het hebben van een werkplaatskraan enorm handig.

Veilig

Het verplaatsen van zwaardere dingen, kan onveilig zijn. Je kunt de dingen namelijk laten vallen op je voeten, wat tot verwondingen, kneuzingen en breuken kan leiden. Daarnaast kun je ook erg veel rugklachten krijgen als je vaak dingen moet verplaatsen. Door het gewicht door de werkplaatskraan te laten dragen, zal het een stuk veiliger zijn.

Kwaliteit

Wanneer je een werkplaatskraan koopt, let dan op de kwaliteit. Er zijn heel veel verschillende soorten werkplaatskranen te koop en de kwaliteit kan erg verschillen. Voordat je een werkplaatskraan koopt, zoek dan eerst uit voor welk gewicht je het wilt kopen. Hoe zwaar zijn de dingen die jij moet verplaatsen? Zoek dan een werkplaatskraan uit die dat gewicht gemakkelijk kan dragen.

Tot slot

Het hebben van een werkplaatskraan kan je erg helpen. Zeker wanneer je veel verschillende, zware dingen moet dragen. Wanneer je dit allemaal zelf moet doen, dan kan dit veel ongelukken opleveren. Je kunt rugklachten krijgen, maar dingen kunnen ook op je voeten vallen. Het hebben van een werkplaatskraan kan het tillen dan flink verlichten. Met een werkplaatskraan kan je veilig zware spullen en objecten op een comfortabele manier tillen. Werken met zo’n machine is erg veilig en ontlast je medewerkers van fysiek zware werkzaamheden.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply