Veilig verhuizen: hoe doe je dat?

0

Als je gaat verhuizen, moet dit natuurlijk wel op een ordentelijke en veilige manier gebeuren. Je wilt immers dat zowel de spullen als jijzelf heel aankomen in het nieuwe huis!

Goed inpakken

De eerste stap van het verhuizen is het inpakken van de spullen. Natuurlijk gaan hieraan vooraf een goede planning en veel geregel. Daarnaast komt hierbij ook het fysieke aspect kijken. Denk dan aan het inpakken en sjouwen van spullen. Maar hoe kun je dit het best aanpakken? Zie hieronder een aantal punten:

  • Zorg voor stevige verhuisdozen
  • Pak ze systematisch in (zware dingen onderop) en maak het niet te zwaar (spaar je rug!)
  • Plaatst de zwaarste verhuisdozen onderop zodat de lichte verhuisdozen niet inzakken
  • Zet breekbare spullen klem in de doos met behulp van inpakpapier
  • Let bij het inladen van de verhuisauto erop dat de auto niet te lang onbewaakt is. Zo kan er niets gestolen worden

Niet te zwaar tillen

Hierboven hebben we het er al kort over gehad: til niet te zware dozen! Wist je dat bouwvakkers volgens de Arbo niet meer dan 25 kg per persoon mogen dragen? Het is verstandig dat ook jij je hieraan houdt. Deze regel is er natuurlijk niet voor niets! Til zware dozen dus met meerdere personen. Wanneer je met zware meubels de trap op en af moet, is ons advies een verhuislift te huren. Een verhuislift kost circa €100,- per dag en dat scheelt een hoop gezwoeg. Voor zeer zware objecten, zoals het verhuizen van een piano, zijn er aparte verhuismethoden. Dit is een vak apart. Hierdoor is het raadzaam om je hier voorafgaand in te verdiepen!

Verzekering

Voor een veilige verhuizing is het belangrijk om je verzekering na te kijken. Wellicht heb je nu een inboedelverzekering, maar weet dat deze over het algemeen niet schade voorzien tijdens een verhuizing. Vaak geldt dit alleen voor de inboedel die zich bevindt op het ingeschreven adres. Check dus altijd de polisvoorwaarden en sluit zo nodig een additionele verzekering af.

Toch uitbesteden?

Wat hierboven is besproken is alleen van toepassing als je op eigen houtje verhuisd. Je kunt er ook voor kiezen om de verhuizing door een verhuisfirma te laten verzorgen. Zij zorgen dan voor de gehele verhuizing. Hierdoor hoef jij je niet meer druk te maken over hoe een verhuizing veilig aan te pakken. Zij weten hier namelijk alles over! Een bijkomend voordeel is dat de verhuizing ook meteen verzekerd is (check dit wel even)!

Hoe vaak ben jij al verhuisd? Deed je dit dan zelf of met behulp van een verhuisbedrijf? Laat het ons weten in een reactie!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply