4 situaties waarin het dragen van een veiligheidshesje onmisbaar is

0

Het dragen van een veiligheidshesje is in verschillende situaties verplicht, zoals bij pech langs de weg. Hiernaast zijn er ook andere situaties waarin het dragen van een veiligheidshesje handig is. Simpelweg om gevaarlijke situaties te voorkomen. In dit artikel hebben we 4 situaties onder elkaar gezet waarbij een veiligheidshesje onmisbaar is.

1. Op het werk

Werk je in de bouw of ben je een verkeersregelaar? Dan is de kans groot dat het dragen van een veiligheidshesje voor jou verplicht is. Eigenlijk geldt voor elke werksituatie waarin de zichtbaarheid van de medewerker belangrijk is, dat het dragen van een veiligheidshesje vervelende situaties kan voorkomen. Goed om te weten: een hesje moet voldoen aan de Europese norm EN471, klasse 2.

2. Tijdens een evenement

Veiligheidshesjes zijn zowel handig voor organisatoren als deelnemers van een evenement. Wanneer de evenementorganisatoren en medewerkers een veiligheidshesje dragen, wordt het voor de deelnemers/bezoekers snel duidelijk bij wie ze terecht kunnen. Bijvoorbeeld in geval van nood of vragen. Gaat het om een evenement zoals de Avondvierdaagse? Dan kan het dragen van een veiligheidshesje zowel bijdragen aan de zichtbaarheid als het onderscheiden van de verschillende deelnemers. Wist je al dat veiligheidshesjes in verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn? Daarnaast zijn ze ook te bedrukken met bijvoorbeeld het logo en/of een teamnaam.

3. Na een auto-ongeluk

In Nederland ben je, in tegenstelling tot veel andere landen, niet verplicht om een veiligheidshesje in de auto te hebben. Toch is het erg handig om minimaal één reflecterend hesje in de auto te leggen. Helaas komt het nog vaak voor dat automobilisten te maken krijgen met een auto-ongeluk en vervolgens aangereden worden. En dat terwijl ze andere passagiers of hun eigen auto in veiligheid wilde stellen. Het dragen van een veiligheidshesje zorgt ervoor dat je beter gezien wordt op de snelweg. Zo verklein je de kans dat andere verkeersdeelnemers je over het hoofd zi

4. Tijdens het sporten

Wellicht denk je er niet direct aan, maar ook tijdens het sporten kun je door slechte zichtbaarheid in de problemen raken. Dit geldt met name wanneer je buiten in het donker gaat hardlopen of skaten. In deze situaties is het dragen van een veiligheidshesje onmisbaar. Dit zorgt voor betere zichtbaarheid onder fietsers en automobilisten. Zo kun je met een veilig gevoel de deur uit. Overigens bestaan er ook speciale veiligheidshesjes voor sporters. Deze hesjes zijn extra ventilerend en comfortabel.

Voor welke situaties gebruik jij een veiligheidshesje? Laat het weten in een reactie!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply