Hoe snel weer aan de slag na een ooglaserbehandeling?

0

Heeft u recentelijk uw ogen laten laseren, of bent u dit in de nabije toekomst van plan? Dan speelt de herstelperiode hiervan voor u een grote rol. Het herstel van uw ogen na een ooglaserbehandeling is een belangrijk onderdeel van het proces. Een goed herstel draagt er namelijk aan bij dat het resultaat van de behandeling ook naar wens is. Houd er rekening mee dat u ook na de behandeling op controle moet komen bij de kliniek. Zo houdt de specialist het herstelproces in de gaten, en bent u verzekerd van optimaal resultaat.

Herstel na de ooglaserbehandeling

Het herstel van uw ooglaserbehandeling hangt van een aantal factoren af, waaronder de gebruikte behandelmethode. Op dit moment zijn er meerdere methodes mogelijk. Echter is de zogeheten No-Touch LASEK/TransPRK ooglaserbehandeling de meest veilige optie. Deze methode neemt slechts 10 minuten in beslag per oog. De daarbij behorende herstelperiode is relatief kort.

Bij de No-Touch ooglaserbehandeling is de oppervlakkige laag van het hoornvlies al na twee tot vier dagen genezen. Meestal is er vijf dagen na de behandeling het resultaat behaald. Echter dient u wel rekening te houden met enkele maanden voordat het uiteindelijke stabiele resultaat een feit is.

Genezen van uw ogen

In deze periode zijn uw ogen aan het genezen. U dient in de eerste week wel rekening te houden met  lichtschuwheid en een stroef gevoel in het oog. De zonnebril die u gratis meekrijgt kan deze klachten vaak verminderen. Afhankelijk van uw genezingsproces mag u na de eerste controle uw werkzaamheden weer hervatten. Echter leert onze ervaring dat onze cliënten er de voorkeur aan geven om een week vrij te nemen voor een voorspoedig herstel.

Toch nog vragen over ogen laseren?

Heeft u toch nog vragen over bijvoorbeeld het herstel van uw ogen na uw ooglaserbehandeling? Richt u dan tot een professionele praktijk. Let er bijvoorbeeld op dat er met u een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld. Ook bieden veel klinieken een eerste instakegesprek aan. Tijdens dit gesprek bepaalt een specialist welke behandeling voor u het meest geschikt is. In sommige gevallen is dit intakegesprek geheel vrijblijvend, u betaalt er dus niets voor.

Dit artikel wordt u aangeboden door OoglaserCentrum Drechtsteden. Dé specialist in het scherp zien zonder bril of lenzen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply