Uitgelicht: bedrijfskleding voor de horecabranche

0

Een representatieve uitstraling is essentieel voor medewerkers binnen de horecabranche. Niet alleen de juiste houding, maar ook passende kleding hoort hierbij. In dit artikel hebben we 6 items onder elkaar gezet, waarmee je een functionele horecakleding uitrusting kunt creëren.

1. Koksbuis

Een koksbuis is een must voor iedere kok. De jas beschermt door de ventilerende en brandwerende stof tegen warmte en verbranding. Voor koksbuizen geldt dat ze een goede pasvorm hebben en gemaakt zijn van een prettige stof. Het traditionele kledingstuk is verkrijgbaar in verschillende kleuren, soorten en zelfs in moderne uitvoeringen.

2. Nette werkschoenen

Ook de schoenen die je draagt binnen de horecabranche, zijn een belangrijk gegeven. Mensen die bijvoorbeeld in de keuken of bediening werken, bewegen en staan een groot deel van de dag. Het is daarom goed om extra aandacht te besteden aan het uitkiezen van de juiste werkschoenen. De schoenen moeten comfortabel zitten, een antislip zool hebben én beschermend zijn. Met name een antislipzool is handig voor als iemand bijvoorbeeld iets laten vallen op de voeten.

3.Kokspantalon

Een kokspantalon heeft extra eigenschappen waardoor het geschikt is voor het keukenpersoneel. Zo heeft een kokspantalon een moderne uitstraling (verkrijgbaar in verschillende soorten en vormen), een hoog draagcomfort en een tailleband met elastische inzet op de rug. Ook handig: een kokspantalon heeft extra veel zakken voor kookgereedschap.

4.Overhemd

Overhemden zijn één van de meest gebruikte kledingstukken binnen de horecabranche. Over het algemeen worden de overhemden bedrukt met bijvoorbeeld het logo van het restaurant. Hierbij wordt het gedragen door de gastheren en medewerkers die in de bediening werken. Een overhemd heeft een professionele uitstraling en is zowel geschikt voor mannen als vrouwen. Voor horecapersoneel is het belangrijk dat een overhemd is getailleerd en stretch-materiaal bevat. Dit zorgt voor een mooie uitstraling.

5. Schort

Een schort dient vooral ter bescherming van de benen van horecamedewerkers. Afhankelijk van de functie kan er gekozen worden voor een lange of korte variant. Tijdens het werken kan een schort al snel vies worden, maar is in dat geval eenvoudig te verwisselen. Zo blijven de medewerkers er netjes uitzien.

6. Koksmuts

Koksmutsen, petten en bandana’s zorgen ervoor dat het hoofd koel blijft tijdens het werken. Tegelijkertijd is een hoofddeksel ook een stuk hygiënischer voor het werk in de keuken. Door het dragen van een koksmuts kun je namelijk voorkomen dat er haren in het voedsel vallen. Door ons grote aanbod in koksmutsen, zit er altijd wel een goede muts tussen die bij jouw horecabedrijf past.

Ben jij ook werkzaam in de horecabranche en weet jij veel over horecakleding? Deel dan jouw ervaring in een reactie! wij zijn enorm benieuwd!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply