Uitgelicht artikel van de maand: Sioen werkkleding

0

Of het nu gaat om veiligheid, representativiteit of herkenbaarheid: werkkleding is voor veel bedrijven en werknemers erg belangrijk. Het merk Sioen heeft een breed aanbod aan werkkleding voor verschillende beroepen. In dit artikel vertellen we meer over dit merk en zetten we de populairste items op een rijtje!

Het merk Sioen

De multinorm werkkleding van Sioen combineert optimale multinorm bescherming inclusief comfort. De kleding voldoet aan de meest recente normen met betrekking tot de veiligheidsrisico’s in de dagelijkse werkomgeving. Denk hierbij aan bescherming tegen statische elektriciteit, chemische vloeistoffen, lasvonken en vlammen. Sioen heeft verschillende stofkwaliteiten ontwikkeld, zoals Sio-Flame. Dit is speciaal ontwikkeld voor risicovolle werkomgevingen en verschillende toepassingen. Het vernieuwde assortiment staat in het teken van de hoogste beveiliging, uitstekend draagcomfort én superieure waseigenschappen.

Sioen Siopor overall

De ‘Siopor’ overall van Sioen is gemaakt van 100% polyester en waterdicht. De overall is ideaal voor verschillende werkomstandigheden en vooral voor mensen die vaak buiten werken. Het kledingstuk heeft een vocht absorberende coating aan de binnenkant en de naden zijn waterdicht getapet. Dit zodat je extra goed beschermd wordt tegen vocht. Ook heeft de overall een vlamvertragende katoenen voering en een stevige ritssluiting.

Zoals eerder aangegeven voldoet de kleding van dit merk aan alle veiligheidsnormen en zo ook aan de volgende normen: EN471 zichtbaarheid, EN343 bescherming tegen regen, EN1149 antistatisch, EN13034  bescherming tegen vloeibare chemicaliën en EN11612 bescherming tegen hitte en vlammen.

Sioen Chemtex overall

De Chemtex overall is, net zoals de Siopor overall, 100% waterdicht. In tegenstelling tot de Sioen overall heeft het geen voering. Deze betaalbare overall is extra sterk, scheurbestendig  en ook nog eens winddicht. De naden zijn dicht gelast en de ritssluiting zit onder dubbel beleg met drukknoppen. Goed om te weten: deze overall voldoet aan de normeringen EN465 (bescherming tegen vloeibare chemicaliën) en EN343 (bescherming tegen barre weersomstandigheden).

Sioen Fleece jas

De fleece jas van Sioen is gemaakt van 49,75% katoen, 49,75% modacryl en 0,5% Carbon. Deze combinatie van materialen maken de jas extra warm en beschermd tegen kou. Door de binnenzak en de zakken met ritssluiting, is de jas extra handig voor tijdens het werk. Ook dit kledingstuk voldoet aan een aantal belangrijke normen: EN1149 antistatisch en EN11612 bescherming tegen hitte en vlammen.

Net als alle andere producten van Sioen, is de Fleece jas te bedrukken met bedrijfslogo. Het bedrukken van werkkleding draagt bij aan de herkenbaarheid van werknemers en het bedrijf. Dit is met name belangrijk wanneer de werknemers vaak buiten de deur zijn, voor het uitvoeren van werkzaamheden.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply