Uitgelicht artikel van de maand: dames werkschoenen

0

Bij veel beroepen is het van belang, al dan wel niet noodzakelijk, om veiligheidsschoenen te dragen. Dit kan zijn voor de veiligheid en bescherming van de voeten, maar ook ter ondersteuning van de werknemer. Het is de bedoeling dat bepaalde ongevallen voorkomen worden en de werknemer een goede ondersteuning heeft gedurende de werkdag. In dit artikel lichten we dames werkschoenen uit.

Soorten werkschoenen

Er zijn verschillende soorten werkschoenen beschikbaar afhankelijk van de werkomgeving en taken die uitgevoerd moeten worden. De veiligheidslaars heeft bijvoorbeeld een stalen neus en is wind –en waterdicht. Deze schoen komt vaak terug in de bouw en bij functies waar veel veiligheidsmaatregelen worden getroffen. In de horeca is weer een andere soort schoen van toepassing die ook vaak ‘hip’ zijn. Elke schoen biedt bescherming of ondersteuning voor een ander doeleinde, laat je dus vooraf goed informeren en denk na over de eisen waaraan de dames werkschoenen moeten voldoen.

Veiligheid en bescherming

Werkschoenen bieden bescherming voor de voetzolen op bijvoorbeeld een hete ondergrond. Deze speciale schoenen beschermen de voeten tevens tegen vallende objecten zoals glas in de horeca of een stuk staal in de bouw. Door de stalen neus zijn je tenen veilig en ervaar je optimale bescherming. In de horeca valt er naast glas ook vaak drank of een bak saus. Dit kan erg gevaarlijk zijn om over uit te glijden. Hiervoor kunnen veiligheidsschoenen ook bescherming bieden en zorgen dat je een goede grip hebt. Daarnaast zijn dames werkschoenen een stuk aantrekkelijker geworden en zijn er verschillende uitvoering en prints beschikbaar. Uiteraard is dit wel afhankelijk van het benodigde model. Dames werkschoenen bieden veiligheid en bescherming maar vooral ook comfort en een leuke uitstraling.

Ondersteuning

Naast bescherming behoren werkschoenen ook ondersteuning en comfort te bieden op de werkvloer. De voetzolen en enkels krijgen voldoende steun en kunnen lichamelijke klachten voorkomen. Beroepen waarbij je veel moet staan en lopen is het belangrijk dat de schoen ergonomisch in orde is en de werknemer klachtvrij naar huis gaat. De schoenen bieden ondersteuning voor de enkels, voetzolen maar ook voor je rug en knieën. Dames werkschoenen zijn qua gewicht lichter dan mannen werkschoenen, dit zorgt voor comfort en voor minder vermoeide voeten aan het eind van de dag.

Hopelijk hebben we je met dit artikel laten inzien hoe essentieel werkschoenen zijn voor bepaalde beroepen, werknemers en hun bescherming en gezondheid.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply