Diverse mogelijkheden om de tuin te laten verharden

0

Heb je een grote tuin bij je nieuwe woning of wil je de omgeving van je bedrijfspand verharden? Dan is het verstandig om van tevoren eerst goed te kijken naar alle mogelijkheden op dat gebied. Je kunt het beste op voorhand kijken wat kan en offertes aanvragen zodat je meteen weet waar je aan toe bent.

Kiezen voor compleet verharden

Is het perceel rondom je bedrijf of huis nog helemaal onverhard en wil je bijvoorbeeld parkeerplaatsen of een goed pad aanleggen? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen te laten klinkeren, tegels laten aanleggen of beton laten storten zodat alles meteen volledig verhard is. Dit is echt een vrij kostbare aangelegenheid en compleet verharden betekent ook dat het water niet altijd even goed wegloopt. Stel dat het veel regent, dan heb je met een verharde plaats best nog kans dat er veel water blijft staan en je natte voeten krijgt. Verharden betekent natuurlijk wel minder onderhoud en het oogt heel netjes.

Kiezen voor half verharden

Misschien heb je er nog niet eerder van gehoord maar een goed alternatief voor compleet verharden is halfverharding. Dit wordt gedaan met natuurlijke en duurzame materialen waarbij een pad, een oprit of parkeerplaats netjes oogt en toch voor het grootste deel verhard is. Op een halfverharde parkeerplaats kun je prima auto’s kwijt, krijg je geen natte of vieze voeten en ben je ook nog eens milieuvriendelijke mee bezig. Als je bijvoorbeeld materiaal zoals Graustabiel of Achterhoeks Padvast kiest, loopt het regenwater netjes weg, wordt de vorming van onkruid tegengegaan en het gaat nog eens lang mee ook. Het materiaal is natuurvriendelijk en kan op een duurzame manier worden aangelegd.

Kiezen voor het extra laten maken van groenstroken of ander groen aanplanten

Het oog wil natuurlijk ook wat dus als je niet wilt dat de tuin helemaal of half verhard wordt, kun je ervoor kiezen om groen aan te (laten) leggen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van groenstroken, struiken en boompjes planten en nog veel meer tussen de verharde delen door. Zo oogt het ook nog eens mooi en kun je de beestjes in de omgeving (denk aan insecten en vogels) een plezier doen want die vermaken zich natuurlijk ook prima met al dat groen. Groen is goed voor het milieu en het ziet er natuurlijk ook meteen een heel stuk vriendelijker uit.

Kijk wat er mogelijk is en vergelijk diverse aanbieders met elkaar

Heb je wel interesse in het laten aanleggen van een tuin, een fietspad, een oprijlaan of parkeerplaatsen? Dan zijn er tal van bedrijven waarvoor je daar terecht kunt. Kijk goed naar alle mogelijkheden, bedenk wat je zelf wilt en mooi vindt maar ook wat het meest praktische is. Laat op voorhand door verschillende bedrijven offertes maken zodat je weet wat ze voor je kunnen doen en wat een bepaalde klus gaat kosten. Zo kun je de beste keuze maken en kom je niet voor onverwachte verrassingen achteraf te staan.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply