Creëer een veiligere werkomgeving met deze 4 producten!

0

Veiligheid op de werkvloer is een zeer belangrijk onderwerp. Zo blijkt uit onderzoek dat minstens één op de zes werknemers ongewenst gedrag ervaart op de werkvloer. Naast sociale veiligheid is veiligheid in materiaal ook een belangrijk onderdeel van een veilige werkomgeving. Het is daarom belangrijk om veiligheid te creëren door een aantal producten toe te voegen aan jouw werkvloer om ongelukken, brand of diefstal te voorkomen of snel te verhelpen. Hieronder lees je welke producten hiervoor onmisbaar zijn.

Verschillende veiligheidsproducten

Een veilige werkplek is wettelijk verplicht en cruciaal voor de gezondheid van je personeel en bedrijf. Door een veilige werkomgeving zorg je ook voor veel voordelen. Zo zal je personeel zich prettiger voelen en minder snel ziekmelden. Daarnaast kun je arbeidsongevallen voorkomen door de nodige voorzorgsmaatregelen te treffen. Ook kan je met gezonde en gemotiveerde medewerkers makkelijker groeien met je bedrijf. 

De volgende producten kunnen hierbij een handje helpen:

1. Brandblussers 

Het is ten alle tijden mogelijk dat er ergens brand uitbreekt. Bij sommige bedrijven is de kans groter dan bij andere bedrijven. Toch is het belangrijk om altijd brandblussers op locatie te hebben, zodat je brandjes direct kunt blussen. Er zijn veel verschillende soorten brandblussers. Zo heb je vijf verschillende brandklassen die gehanteerd worden:

  • Brandklasse A: branden ontstaan door vaste stoffen (zoals hout, papier of stof);
  • Brandklasse B: branden ontstaan door vloeibare stoffen (zoals olie, vet of benzine);
  • Brandklasse C: branden ontstaan door gassen (zoals aardgas, methaan of propaan);
  • Brandklasse D: branden ontstaan door metaal;
  • Brandklasse F: branden ontstaan door frituurolie of -vetbranden.

Bekijk dan ook goed welke branden er mogelijk zijn en schaf op basis van deze informatie de juiste brandblussers aan.

2. Brandwerende kluizen

Om je spullen op voorhand te beschermen, is het ook aan te raden om een brandwerende kluis aan te schaffen. In deze kluizen kan je de belangrijkste documenten opslaan, zodat je bij een brand er zeker van kan zijn dat deze documenten de brand mogelijk kunnen overleven.

3. Laptopkluis

Op het gebied van kluizen bestaan er ook laptopkluizen. Tegenwoordig hebben veel medewerkers een laptop op hun werkplek waardoor ze overal in staat zijn om te werken. Het kan natuurlijk voorkomen dat je de laptop niet altijd mee naar huis wilt nemen. Des te veiliger om je laptop dan op te bergen in een daarvoor bestemde kluis. Zo kan je er zeker van zijn dat jouw kluis veilig is opgeborgen.

4. Documentenkoffers

Naast een laptopkluis zijn er ook documentenkoffers. Documentenkoffers zijn ideaal om digitale media, geld en waardevolle spullen in op te bergen. Ook zijn documentenkoffers geschikt om documenten, harde schijven, usb sticks en paspoorten in op te bergen. Vind je een kluis te groot voor op kantoor? Dan is de documentenkoffer een goede vervanger hiervoor. Het is daarnaast ook mogelijk om een documentenkoffer in een kluis te stoppen. Zo wordt de inhoud van de documentenkoffer nog beter beschermd tegen brand en diefstal.

Veiligheidsproducten kopen

Al met al bieden bovenstaande producten een veiligere werkomgeving voor jouw bedrijf. Het verhogen van de veiligheid zal zich ook uiten in tevreden medewerkers. Ben jij bereid om de veiligheid van jouw bedrijf te verhogen door een veiligheidsproduct aan te schaffen? Neem dan eens een kijkje in het ruime assortiment van veiligheidsproducten van Kluizen.nl. 

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply