6 tips voor het creëren van een professionele bedrijfstuin

0

Als ondernemer weet je hoe belangrijk het is om een goede eerste indruk te maken. En wat is er nu beter dan een mooie en nette bedrijfstuin om indruk te maken op bezoekers én potentiële klanten? Maar hoe creëer je zo’n professionele bedrijfstuin? In deze blog delen we 6 tips om jouw bedrijfstuin binnen no-time te transformeren tot een visitekaartje waar je trots op kunt zijn!

#1 Houd het netjes

Een mooie bedrijfstuin begint bij een nette uitstraling. Zorg ervoor dat het gras kort is, de tuin vrij is van onkruid en de struiken en planten mooi gesnoeid zijn. Een opgeruimde bedrijfstuin geeft een professionele uitstraling en maakt het geheel direct een stuk aantrekkelijker. 

#2 Kies voor de juiste beplanting

De beplanting van jouw bedrijfstuin speelt een belangrijke rol in de uitstraling ervan. Kies daarom voor een beplanting die past bij de look & feel van jouw bedrijf. Wil je bijvoorbeeld een moderne uitstraling? Ga dan voor strakke en symmetrische beplanting. Liever een meer natuurlijke uitstraling? Kies dan voor bijvoorbeeld siergrassen en bloeiende planten.

#3 Besteed aandacht aan de entree

De entree van jouw bedrijf is het visitekaartje van jouw bedrijfstuin. Kies daarom voor een mooie en opvallende entree. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een opvallende deur of een mooie eyecatcher bij de ingang. Zo weet je zeker dat jouw bedrijf opvalt en eruit springt bij bezoekers.

#4 Denk aan verlichting en accessoires

Ook verlichting en accessoires dragen bij aan de uitstraling van jouw bedrijfstuin. Zorg voor goede verlichting, zodat jouw bedrijfstuin er ook ‘s avonds mooi uitziet. En denk bijvoorbeeld aan mooie tuinmeubelen of een fonteintje om het geheel af te maken.

#5 Kies voor onderhoudsvriendelijke beplanting

Niets zo vervelend als een bedrijfstuin die veel onderhoud vraagt. Kies daarom voor onderhoudsvriendelijke beplanting. Zo bespaar je tijd en geld en blijft jouw bedrijfstuin er altijd netjes uitzien. Denk bijvoorbeeld aan bodembedekkers, die onkruid weghouden of planten die weinig water nodig hebben.

#6 Schakel een professional in

Heb je geen groene vingers en wil je zeker weten dat jouw bedrijfstuin er op-en-top uitziet? Schakel dan een professional in! Een professionele hovenier Dordrecht kan jouw bedrijfstuin naar een hoger niveau tillen en ervoor zorgen dat het geheel er perfect uitziet en past bij de uitstraling van jouw bedrijf.

Een mooie bedrijfstuin kan het verschil maken. Met deze 6 tips weet je zeker dat jouw bedrijfstuin er professioneel en uitnodigend uitziet. Van netjes onderhoud tot de juiste beplanting en accessoires, met deze tips zorg je ervoor dat jouw bedrijf direct een goede eerste indruk maakt op bezoekers en potentiële klanten. Succes met het creëren van jouw professionele bedrijfstuin!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply