Wat zijn de mogelijkheden van een spinhoogwerker?

0

Heb je een klus waarbij je een hoogwerker in moet huren? Dan is het goed om vooraf te oriënteren welke mogelijkheden de diverse hoogwerkers bieden en voor welke klus de hoogwerkers geschikt zijn. Kijk bijvoorbeeld eens specifiek naar de spinhoogwerker. Hieronder meer informatie over de mogelijkheden van een spinhoogwerker.

Wat is een spinhoogwerker?

Een spinhoogwerker is een hoogwerker die specifiek geschikt is voor hogere hoogtes door de knikken die in elkaar geschoven zitten. Dit is bijvoorbeeld handig voor specifieke klussen achter een gebouw of in smallere, hoge ruimtes. Door het plateau wat in de spinhoogwerker verwerkt zit, kun je overal goed komen en werken met dit type hoogwerker.

Functiemogelijkheden

 Bij de spinhoogwerker is er een mogelijkheid om te schakelen tussen de elektromodus en de dieselaandrijving. Dit kan door middel van het omdraaien van een sleutel. Tevens heb je op deze hoogwerker soort twee noodstoppen zitten, zodat er in geval van nood altijd een mogelijkheid in de buurt is om een noodstop in te drukken, waarna de hoogwerker direct zal stoppen met werken. Deze hoogwerker kan ook bediend worden vanaf de grond, maar uiteraard is het lastig als je op een lastig begaanbare plek de hoogte in moet, om de machine dan vanaf de grond te besturen. Dit wordt dus ook niet vaak gedaan.

Dan heb je nog het bedieningspaneel waarmee je de machine kunt besturen en de knik gedeeltes in- en uit kunt klappen om de hoogwerker precies op de plek te krijgen die je wilt.

Ook kun je de poten uitschuiven en zelfs een rupsband bedienen om te zorgen voor een verhoogde stabiliteit van de hoogwerker. Zo kun je met deze hoogwerker vrijwel op elke plaats komen, want het knikarm mechanisme en de extra stabiliteit door de combinatie van de rupsband en de poten zorgen ervoor dat deze hoogwerker zowel hoog kan reiken als enorm stabiel kan staan.

Tot slot zorgt het plateau ervoor dat ook degene die in het bakje staat de machine goed kan besturen, maar ook veilig kan werken. Eventueel kan er ook nog valbeveiliging door middel van een harnas bevestigd worden aan het plateau.

Deze machine kun je eenvoudig huren of kopen bij diverse aanbieders zoals Sankoo. Je moet allerlei voorwaarden ondertekenen voor je deze machine mag besturen en ook krijg je uitgebreide uitleg en een handleiding mee voor je deze machine kan huren. Zo wordt de kans op het krijgen van een ongeluk met dit type hoogwerker zo klein mogelijk gemaakt. 

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply