Werkschoenen: wat zijn de bekendste merken?

0

Werkschoenen zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en kleuren. Het kan lastig zijn om een keuze te maken omdat het vaak niet duidelijk is aan welke eigenschappen een werkschoen voldoet. Om je op weg te helpen en je een beeld te geven van het aanbod worden in dit artikel vijf bekende merken uitgelicht.

Dunlop

Het merk Dunlop staat vooral bekend om zijn werklaarzen. Dunlop ontwikkelt laarzen voor zowel professioneel gebruik als voor recreatief gebruik. Kwaliteit en duurzaamheid staan hierbij centraal. Deze eigenschappen hebben ervoor gezorgd dat het merk marktleider is op het gebied van werklaarzen. Naast werklaarzen kun je bij Dunlop ook terecht voor veiligheidsschoenen. De veiligheidsschoenen zijn in verschillende modellen verkrijgbaar waarvan de safety sneaker het meest bekende model is. Het kwalitatief hoogstaande leder en de ademende materialen maken de schoenen extra comfortabel voor de gebruiker.

Redbrick

Als het gaat om aantrekkelijke designs is het merk Redbrick de koploper. De ‘safety sneakers’ van dit relatief nieuwe merk van Nederlandse bodem, zijn niet alleen veilig maar ook sportief en kleurrijk. De sneakers hebben een Carbon neus en een sterke Kevlar zool. Goed om te weten: Redbrick werkschoenen voldoen aan alle eisen van de Europese normering EN20345. Er zijn hoge en lage modellen in de maten 36 t/m 48.

Grisport

Het Italiaanse merk Grisport combineert veiligheid en comfort in moderne werkschoenen. De schoenen zijn voorzien van een CE-keurmerk en voldoen aan alle Europese normen. Om goede veiligheid te garanderen zijn de beste materialen en de nieuwste technologieën gebruikt. Hecht je waarde aan duurzaamheid? Dan is dit hét merk voor jou. De schoenen zijn namelijk niet alleen duurzaam in gebruik maar ook wat betreft de productie. Denk hierbij aan een schoenfabriek met zonnepanelen ter grootte van ruim 3,5 voetbalvelden!

2Work4

Dames opgelet: 2Work4 werkschoenen beschikken over een smallere leest dan normale werkschoenen, waardoor ze geschikt zijn voor vrouwen. De werkschoenen zijn ideaal voor vrouwen die een lichtgewicht schoen willen met een casual uiterlijk. De flexibele tussenzolen en lichte beschermende neuzen maken dit merk extra aantrekkelijk.

Mr. Miles

Modern én uniek. De werkschoenen van Mr. Miles hebben allemaal een eigen karakter. De schoenen zijn tijdloos en leverbaar in verschillende kleuren en met diverse voeringen. Met de hittebestendige antislipzolen en uitstekend leer biedt Mr. Miles meer dan alleen een mooie werkschoen: de schoenen bieden ook maximale bescherming tijdens het werk. Bovendien is elke werkschoen van dit merk een S3 veiligheidsschoen.

Wil je meer informatie over het kiezen van de juiste werkschoenen voor specifieke werkomstandigheden? Klik dan hier.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply