Verschillende manieren om dingen op te hangen

0

Veel mensen willen graag dingen aan hun muur ophangen, zoals schilderijen of een plank. Er zijn verschillende methodes waarmee je spullen aan je muur kunt bevestigen zonder dat je gaten hoeft te maken, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van kabelbinders van wkk-europe. In dit artikel worden verschillende manieren genoemd om iets op te hangen aan de muur.

Kabelbinders

Kabelbinders zijn een heel makkelijke oplossing als je dingen op wilt hangen. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en bieden een stevige houvast. Voordat je begint met ophangen, is het wel erg belangrijk om te controleren of het oppervlak waar je iets aan wilt ophangen stevig genoeg is. Als dit niet zo is, kun je eventueel gaten in de muur of plafond boren om extra stevigheid te krijgen. Gebruik vervolgens de kabelbinders om het item aan de muur of het plafond te bevestigen.

Dubbelzijdig plakband

Dubbelzijdig plakband is een handige oplossing voor het vastmaken van allerlei materialen zonder dat er spijkers, schroeven of lijm nodig zijn. Dubbelzijdig plakband is zeer gemakkelijk in gebruik en zorgt voor een stevige houvast. Het bestaat uit twee lagen, waarvan de ene kant bedekt is met een klevende substantie voor op de muur en de andere kant voor op het object. Het is belangrijk om te controleren of de oppervlakken waaraan je iets wilt plakken schoon en vetvrij zijn, anders is het namelijk niet mogelijk om een stevige hechting te maken.

Spijkers

Gewone spijkers zijn geschikt voor het bevestigen van dunne materialen zoals hout of karton. Terwijl langere spijkers, zoals gipsplaat- of bevestiging spijkers, geschikt zijn voor het bevestigen van zwaardere materialen zoals gipsplaten of isolatie. Je moet er wel rekening mee houden dat er bij het gebruik van spijkers permanente schade komt aan het oppervlak en het object.

Klevende spijkers

Klevende spijkers, ook wel bekend als dubbelzijdige spijkers, zijn een geweldige oplossing voor het bevestigen van materialen zonder dat er gaten hoeven te worden geboord of geslagen. Deze spijkers hebben namelijk een kleeflaag op één of beide uiteinden, waardoor ze gemakkelijk op een oppervlak kunnen worden bevestigd. De klevende spijkers zijn vooral geschikt om bijvoorbeeld een schilderij op te hangen. Ben je op zoek naar nog 4 onmisbare bouwmaterialen? Bekijk het hier!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply