Telematica is een must in de logistiek

0

Telematica betekent letterlijk ‘het overbrengen van informatie tussen diverse locaties door middel van communicatiemiddelen’. Denk hierbij aan het traceren, beheren en het kunnen beveiligen van voertuigen uit de transportsector, zoals vrachtwagens. Hieronder meer informatie over waarom telematica een must is in de logistiek en transportsector.

Telematica in de transportsector 

Telematica zorgt er dus voor dat informatie realtime wordt doorgegeven via satelliet en mobiele netwerken. Zeker in de transport- en logistieksector is dit van belang om je voertuigen goed in de gaten te kunnen houden, te weten waar de voertuigen zich op dat moment bevinden. Ook kan er gecheckt worden of chauffeurs zich netjes aan de rusttijden houden en of de routes optimaal worden benut, waardoor er bezuinigd kan worden op brandstof. Ook actuele verkeersinformatie is zo ten allen tijden beschikbaar voor de chauffeurs. Als je dus een transport- of koeriersbedrijf bezit, is het van groot belang om telematica software in je wagenpark te implementeren. 

Software ontwikkeling telematica

Het door ontwikkelen van de telematica software blijft een continu proces. Zo is er zelfs al software beschikbaar dat het onderhoud per voertuig in de gaten houdt en laat zien wat de huidige bandenspanning is en of er actie is vereist. Deze ontwikkelingen zullen alleen maar doorgaan en zorgen voor meer innovatie en gemak op het gebied van wagenparkbeheer en realtime voertuig- en wegverkeergegevens. Zeker bij de grotere bedrijven wordt telematica al op grote schaal geïmplementeerd en gebruikt op diverse gebieden. 

Telematica software laten implementeren

Wil jij telematica software laten implementeren in je voertuigen? Dan wil je uiteraard graag weten hoe dit in zijn werk gaat. De apparaten worden in de voertuigen geïnstalleerd en bieden direct een verbinding naar het speciale platform. Een gekwalificeerde dealer zal zorgen voor de juiste installatie van de apparatuur en de link naar het platform. Zo kan een leidinggevende of de beheerder van het wagenpark alles direct en realtime 24/7 in de gaten houden en bijsturen indien nodig. MooveConnectedMobility.com is een voorbeeld van telematica software wat al bij vele gerenommeerde bedrijven wordt ingezet en zich ruimschoots heeft bewezen als welkome aanvulling op wagenpark en transportbeheer op het gebied van data, beveiliging en inspectie. 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden om telematica software te laten implementeren? Dan kun je online eenvoudig meer informatie opvragen en ook het aanvragen van een gratis demo om de telematica software werkend te zien behoort tot de mogelijkheden!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply