Hoe houd je veilige werkschoenen comfortabel in de zomer?

0

De zon schijnt, het kwik stijgt en de luchtige kleren worden weer aangetrokken. Wanneer je veilige werkschoenen dient te dragen, kan je echter moeilijk met zomerse slippers op het werk verschijnen –hoe graag je dat bij deze temperaturen ook wil doen! Gelukkig hebben wij enkele tips om je werkschoenen comfortabel te houden gedurende die hete zomermaanden.

Kies je schoen bewust

Als het buiten dertig graden is, trek je natuurlijk niet de werkschoenen aan die je ook ’s winters bij min vijf draagt. Veilige werkschoenen zijn ook in zomervarianten verkrijgbaar. Deze schoenen zijn lichter en ventileren goed. Hierdoor neemt de kans op veel vocht in je voeten af, wat betekent dat je makkelijker kunt lopen en minder last van je voeten krijgt. Kies daarnaast voor een lage variant in plaats van een hoge, aangezien deze ook aanzienlijk koeler zijn.

Lucht je schoenen

Bij warme temperaturen is het belangrijk om je werkschoenen iedere dag te luchten. Trek ze uit zodra je thuis bent en trap ze vervolgens niet in de hoek. Zet ze in plaats daarvan op een koele en droge plek. Zorg ervoor dat je er geen vieze sokken in laat zitten en haal –indien mogelijk- ook de zooltjes uit de schoenen. Deze laat je vervolgens naast elkaar drogen. Wie het helemaal goed wil doen, wisselt zijn of haar werkschoenen af. Als je twee paar werkschoenen ieder om de dag draagt, hebben ze meer kans om te luchten en zullen ze gedurende de dag comfortabeler blijven.

Draag je juiste sokken

Ook voor je werkschoenen bestaan lichtere zomersokken. Deze zijn vaak minder dik en korter dan de exemplaren die je gedurende de winter draagt. Ze worden gemaakt van ademende stoffen en hebben vaak ook zogenaamde ventilatiekanalen, voor optimale luchtcirculatie en zo koel mogelijke voeten. Draag je sokken maar één dag en laat ze naderhand niet in je schoen zitten maar haal ze eruit, zodat de schoen kan drogen. Wie veel last heeft van zweetvoeten kan zich verdiepen in speciale sokken van antibacterieel materiaal. Ook hierdoor zal je je werkschoenen een stuk comfortabeler kunnen dragen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply