Do’s en don’ts voor beroepskleding in de zomer

0

Tropische temperaturen zorgen ervoor dat je je anders gaat kleden, maar hoe hoog het kwik ook stijgt, een professionele werkomgeving vraagt om een bijpassende outfit. Je kan tenslotte maar moeilijk met je felgekleurde slippers op kantoor verschijnen. Als je buiten werkt, bijvoorbeeld op een werkplaats of bij een tuinbedrijf, zijn slippers al helemaal out of the question! Gelukkig hebben wij hier alle do’s en don’ts voor beroepskleding in de zomer op een rijtje gezet.

De kantoorbaan: zomers en geschikt van 9 tot 5

Do’s: Het hete zomerweer vraagt natuurlijk om een lichte, luchtige kledingstijl. Begin daarom met het kiezen van ademende stoffen voor je kleding, zoals katoen, linnen of cool wool. Deze stoffen voelen niet alleen koel aan, maar houden ook zweetgeurtjes tegen. Daarnaast zijn ook zijden kledingstukken een uitstekende keuze. Deze stof past zich namelijk aan aan de omgevingstemperaturen: in de winter houdt het warmte vast en in de zomer blijft het koel. Selecteer wijde kleding, zoals wijde blouses en recht vallende broeken. Draag kledingstukken met korte mouwen en platte schoenen of bescheiden hakken.

Don’ts: Laat die slippers en platte sandalen in de kast staan! Niet iedereen op kantoor is namelijk gediend van al die blote nagels –hoe goed ze ook verzorgd mogen zijn. Daarnaast kunnen slippers en open platte sandalen duiden op een relaxte gemoedstoestand, een vakantie-mood, en ook dat wil men niet altijd op kantoor zien. Te felle kleuren kunnen een soortgelijk effect hebben. Mijd daarom te veel en te kleurrijke kleurcombinaties, zeker wanneer je werkomgeving een zekere professionaliteit verlangt. Ga in plaats daarvan bijvoorbeeld voor kleuren zoals wit, beige, crème en lichtblauw. Dit zijn zomerse, luchtige kleuren, maar passen toch prima thuis tussen de bureaus en computerschermen. Let er ten alle tijden op dat je kleding niet te bloot is.

Werken in de open lucht: blootgesteld aan de brandende zon

Do’s: Houd je veiligheid in de gaten! We hebben het hierbij niet alleen over het drinken van genoeg water en insmeren met SPF, maar ook over je kledingkeuzes. Mensen met een job in de open lucht moeten vaak rekening houden met veel veiligheidseisen. De felle zon maakt het misschien verleidelijk om deze eisen enkele dagen overboord te gooien, maar het is belangrijk dat je ook nu veilig en professioneel gekleed naar je werk gaat. Tegenwoordig is er meer dan genoeg veilige beroepskleding voor de zomermaanden. Bij Unishore Bedrijfskleding heeft men een ruim assortiment aan luchtige T-shirts, polo’s, korte broeken en fijne zonnebrillen. Deze voldoen allemaal aan de veiligheidseisen en zijn comfortabel te dragen wanneer de temperaturen oplopen.

Don’ts: Draag geen onveilige kleding of schoenen, zoals open sandalen of slippers.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply