Hoe geef je je loopbaan een boost?

0

Heb je het gevoel dat je een beetje vastzit in je huidige werk en zou je graag wat verder komen? Dan is waarschijnlijk het moment aangebroken om je loopbaan te boosten. Heb je ambitie, wil je graag verder groeien of wil je totaal iets anders doen? Maar heb je het gevoel dat de omstandigheden deze ontwikkeling tegenhouden? Lees dan verder om te kijken hoe je die ontwikkeling toch kunt gaan maken. 

Loopbaanbegeleiding

Begeleiding op het gebied van je loopbaan is helemaal op jou als persoon gericht. Wie ben je en wat wil je? Welke ambities stromen er door je aderen? Of weet je juist niet zo goed wat je wilt? Met professionele begeleiding helder je dit soort vraagstukken op en kom je tot een concreet plan. Doordat je een confronterende en verhelderend ontdekking naar jezelf doet, leer je precies waar je kansen liggen. Door die kansen te benutten, geef je vervolgens weer sturing aan je eigen carrière.

Wat doet een loopbaancoach?

Een loopbaancoach is iemand die je helpt om jou de juiste richting op te sturen. In volle vaart vooruit om je eigen doelen na te streven. Het is belangrijk om op de juiste plekken en om jezelf te kunnen ontwikkelen en ontplooien. Zo blijf je niet alleen gemotiveerd, maar blijf je gelukkig in de dingen die je dagelijks doet. Want je werk neemt toch een grote plaats in gedurende de week.

Op zoek naar vacatures

Ben je op zoek naar een baan? Wellicht is een leiderschapstraining dan ook iets voor jou. Laat je cv achter bij een vacaturesite of dienstverlener, bekijk openstaande vacatures en reageer direct op de baan die bij je past.

Blijf tegelijkertijd op de hoogte van het laatste nieuws, tips en adviezen om zo goed mogelijk je sollicitatie voor te bereiden. Die helpen je bijvoorbeeld om jezelf via je cv aantrekkelijk te presenteren, een goede motivatiebrief te schrijven en je voor te bereiden op de vragen die gesteld gaan worden tijdens het sollicitatiegesprek. Ook vind je online vaak andere tips over bijvoorbeeld de kleding die je het best kunt dragen tijdens een sollicitatiegesprek.

Gebruik tot slot ook LinkedIn om je netwerk uit te breiden en op de hoogte te blijven van nieuwe functies die vrijkomen in jouw sector.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply