Bedrijfswagen met kapotte motor repareren of verkopen?

0

Auto met kapotte motor verkopen of repareren? Wanneer je jouw auto laat repareren zitten daar uiteraard kosten aan verbonden. Zeker wanneer het om een iets oudere auto gaat of als het om ingrijpende reparaties gaat slaat de twijfel toe. Je vraagt je mogelijk af of verkopen misschien een betere optie is.

Bedrijfswagen repareren of verkopen

Als bedrijf heb je met tal van verschillende kosten te maken. Ook reparatiekosten voor jouw bedrijfswagen zijn daar onderdeel van! Is er een brandstofpomp kapot, dient de motor volledig gereviseerd te worden of zijn er andere ingrijpende problemen? Dan is verkopen waarschijnlijk een betere optie. Een optie waar je mogelijk beter mee af bent.

Waarde van bedrijfswagen en reparatiekosten taxeren

Wanneer je jouw bedrijfswagen laat taxeren is het mogelijk om de waarde te achterhalen. Je kunt dit via een dealer laten doen of je kunt de waarde van jouw bedrijfswagen zelf bepalen door aanbiedingen van inkopers op te vragen. Op basis daarvan kun je achterhalen wat jouw tweedehands wagen waard is en waar je hem voor kunt verkopen. Houd er rekening mee dat je het kenteken met de inkoper deelt en informeert over zaken als de kilometerstand of andere bijzonderheden. Zo kan de waarde het best achterhaald worden en weet je zeker dat de waarde feitelijk juist is.

Is er sprake van een kapotte motor of gebreken, mankementen, defecten en specifieke schade? In dat geval dien je te achterhalen wat het kost om dit te repareren. Zeker wanneer het om complexere reparaties gaat kan het lastig zijn om deze informatie te achterhalen. Vraag offertes op bij verschillende reparatiebedrijven of zelfstandige reparateurs. Zo kun je inschatten wat het ongeveer gaat kosten. Is repareren duurder dan de waarde van jouw bedrijfswagen of kun je jouw kapotte auto beter verkopen en voor dat geld vervolgens een nieuwe wagen kopen? Dan zijn dit redenen om te verkopen. Uiteraard blijft dit een afweging die je zelf maakt.

Bedrijfswagen met kapotte motor verkopen

Als jouw bedrijfswagen een kapotte motor heeft kan het lastig zijn om deze te verkopen. Gelukkig zijn er inkopers die gespecialiseerd zijn in het bepalen van de waarde van jouw auto. Inkoopautos.com is daar een voorbeeld van. Dit soort inkopers kunnen jouw wagen taxeren en op basis van deze waarde een bod op jouw bedrijfswagen doen. Past dit bedrag bij wat je voor jouw wagen wilt hebben? Dan kun je hem direct verkopen en wordt jouw bedrijfswagen vaak kosteloos opgehaald of dien je hem ergens heen te brengen.

Doordat dit soort inkopers gespecialiseerd zijn in het verhelpen van ingrijpende gebreken kun je vaak een hogere vergoeding voor jouw wagen ontvangen dan bij jouw plaatselijke handelaar. Als je een kapotte motor hebt kan de inkoper dit meestal niet zelf repareren en gaat de waarde van de auto omlaag. Zoek daarom naar een handelaar die jouw wagen op waarde weet te schatten. Een professionele inkoper die een eerlijk bedrag voor jouw wagen kan betalen.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply