5 tips voor bedrijfskleding in de winter

0

Werk je vaak in de buitenlucht? Dan is het in de winter nóg belangrijker om jezelf te beschermen tegen de kou en de regen. Wanneer je dit niet doet is de kans groot dat het binnen een korte tijd een negatief effect heeft op je gezondheid. Werkkleding die goed bij de weersomstandigheden past zorgt er bovendien voor dat je makkelijker kunt bewegen en je werk beter kunt uitvoeren. Wil je de juiste werkkleding voor de winter aanschaffen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Wij raden je 5 soorten bedrijfskleding aan:

1. Muts

Een onbedekt hoofd zorgt ervoor dat je veel warmte verliest tijdens de kou. Een warme muts lost dit probleem snel op. Je blijft beter op temperatuur en ook je oren worden beschermd tegen de winterse omstandigheden. Is het écht koud en staat er veel wind? Denk dan eens aan een ‘windstopper’ muts.

2. Fleece

Fleece is het ideale materiaal voor het beschermen tegen kou. Fleecekleding heeft geen onderhoud nodig, is waterafstotend en isoleert de warmte goed. Ook is het materiaal makkelijk om te wassen en het droogt na het wassen ook snel op. Moet jouw kleding tijdens het werk tegen een stootje kunnen? Dan is fleecekleding een goede optie.

3. Werkjas

Een fijne, warme en comfortabele werkjas is onmisbaar voor in de winter. Dit geldt vooral als je ook tijdens regenachtige dagen buiten moet werken. Wil je een winterwerkjas kopen? Let er dan op dat de jas goed zit, makkelijk sluit en de voering. Ook is het belangrijk dat de jas regenafstotend is. Tip: zorg ervoor dat de jas een hogere kraag heeft waardoor je minder wind in je nek zult voelen.

4. Thermokleding

Een jas, een sjaal en een muts zijn soms niet genoeg voor het warm blijven tijdens het werken. Vooral niet wanneer je het snel koud hebt. Een simpele oplossing is het dragen van thermokleding. Hoe dichter de onderkleding om je huid heen zit, hoe moeilijker het is voor de kou om door te dringen. Kies bijvoorbeeld voor een lange onderbroek en ondershirt die je door de speciale werking extra warm zullen houden.

5. Handschoenen

Werk je veel met je handen? Dan is het belangrijk om handschoenen te dragen. Bij het kiezen van de juiste handschoenen is het essentieel dat ze je niet belemmeren bij het werk. Om dit te voorkomen kun je kiezen voor speciale werkhandschoenen die grip bieden én comfortabel zijn. Warme handen zijn gegarandeerd!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply