3 verschillende soorten RVS buitenkasten

0

Het zal je waarschijnlijk niet eens meer opvallen. Maar waar je ook kijkt zie je buitenkasten in het straatbeeld. Buitenkasten staan in woonwijken, op industrieterreinen en parkeerplaatsen. Ze zijn dan ook heel normaal en gaan meestal op in de omgeving. Tenzij de rvs-buitenkast het mikpunt wordt van vandalisme. Een vernielde kast valt nu eenmaal sneller op dan een net geplaatste buitenkast. Gelukkig bestaat tegenwoordig de mogelijkheid om de rvs-buitenkast ‘hufterproof’ te maken. En zijn ze bestand tegen blootstelling aan verschillende soorten weer, dat is wel zo handig voor een kast die gemaakt is voor buitengebruik.

Eigenschappen van een rvs-buitenkast

RVS buitenkasten worden door veel verschillende branches ingezet. Iedere branche heeft zo een eigen voorkeur voor een specifieke rvs-buitenkast. Maar gelukkig genieten ze allen van dezelfde voordelen. Zo zijn de kasten:

  • Op maat te maken en in kleine of juist grote series te produceren
  • Te leveren met een anti-graffiti afwerking
  • Te leveren met inbraakwering
  • Te leveren met verschillende isolatiematerialen
  • Mogelijkheid voor een anti wildplak afwerking
  • Hittebestendig
  • Makkelijk te bewerken
  • Leverbaar in diverse RAL-kleuren

Wel zijn de gebruikte materialen voor een RVS buitenkast vaak duurder maar dit is niets vergeleken bij de gunstige Life Cycle Cost die je ervoor terugkrijgt. Veelal heeft een RVS buitenkast een levensduur van circa 30 jaar!

1. RVS Gasverdeelkasten

RVS gasverdeelkasten zijn uitstekend wanneer je gebruik maakt van aardgas of propaangas. Let wel op dat je bij je leverancier aangeeft voor welke soort je kiest; de kasten zijn namelijk niet universeel. Verder zijn de kasten goed geventileerd door middel van ventilatieopeningen waardoor ontploffingsgevaar en condens worden vermeden. Door de materialen die gebruikt worden om deze kast te maken is hij uiterst vandalismebestendig. Dit heeft ook automatisch effect op de hittebestendigheid en levensduur van de kast die door de duurzame materialen verhoogd worden.

2. RVS Schakelkasten

RVS schakelkasten worden ook wel buitenopstellingskasten genoemd. We komen ze vaak tegen in de telecombranche, watermanagementbranche en de energiebranche. Deze onderhoudsvrije kasten met een levensduur van 30 jaar zijn ideaal voor het gebruik op afgelegen plekken. Verder zijn deze kasten extra goed beveiligd.

3. RVS Montagekasten

RVS montagekasten zijn bij uitstek geschikt voor watermanagement. Deze montagekasten worden vaak dicht bij het water geplaatst. Met die gedachte zijn de kasten speciaal waterdicht gemaakt. Hiermee heeft de kast een hogere beschermingsgraad waardoor de mogelijkheid ontstaat om ook hoogwaardigere componenten te gebruiken in de kast.

Op zoek naar een op maat te maken RVS buitenkast voor een innovatieproject of éénmalig project? Houdt dan in ieder geval rekening met de verschillen van de kasten en waarvoor ze ingezet worden.

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply