5 tips bij het kopen van een goede werkbroek

0

Een werkbroek is belangrijk voor de flexibiliteit van werknemers. Niet binnen elk beroep is een werkbroek nodig, maar bij beroepen in bijvoorbeeld de bouw of de zorg is een kwalitatief goede werkbroek zeker noodzakelijk. Maar waar moet zo’n broek nou eigenlijk aan voldoen? Waar let je op bij het aanschaffen van een werkbroek? In dit artikel bespreken we enkele tips.

Tip 1: De stof

Een werkbroek is bedoeld om goed, veilig en aangenaam je werk in te kunnen doen. Elk type broek is weer anders. Alhoewel het verschil soms nauwelijks zichtbaar is, kan juist de impact met betrekking op de werkzaamheden heel groot zijn. Een goede werkbroek moet functioneel zijn en geen belemmering geven in de uitvoering van de taken op de werkvloer. Een belangrijk onderdeel daarvan is de stof waar de broek uit bestaat. Is dit een dikke stof? Zit er stretch in de stof en kan je er dus gemakkelijk in bewegen? Let hier op bij de aanschaf. Probeer de broek aan en maak er verschillende bewegingen mee, zoals zitbewegingen, hurkbewegingen en andere veelvoorkomende houdingen die nodig zijn om werkzaamheden te verrichten.

Tip 2: Persoonlijke bescherming

Voor sommige bedrijven is een werkbroek deel van de bedrijfscultuur en is het meer een formaliteit dan een functionaliteit. Maar binnen beroepen als de bouw hoort een werkbroek ook aan persoonlijke bescherming te voldoen. Zo moet een broek tegen een stootje kunnen. Dit in combinatie met kniebeschermers geeft extra bescherming.

Tip 3: De kleur

Het klinkt misschien wat modebewust, maar de kleur kan wel degelijk uit maken voor een werkbroek. Er zijn namelijk beroepen waarbij de kleur van de broek bijdraagt aan de bedrijfscultuur. Zo draagt iedereen in de zorg bijvoorbeeld wit. Wit is wel een kleur waar je goed vlekken op ziet zitten, niet ideaal voor op een bouwplaats.

Tip 4: Functionaliteit

Zeker niet onbelangrijk bij een werkbroek is de vorm, plaatsing en het aantal van de broekzakken. Zakken worden veel gebruikt om bijvoorbeeld gereedschap in mee te nemen, papier en pen in te bewaren of een mobiele telefoon op zak te kunnen dragen. Hou er dan ook rekening mee bij het uitzoeken van een werkbroek, dat de zakken diep genoeg zijn en op handige plekken geplaatst zijn.

Tip 5: Passen!

Het lijkt misschien voor de hand liggend, maar je zult je verbazen hoeveel mensen het wel geloven en gewoon een broek kopen zonder deze eerst aan te proberen. Zorg daarom altijd dat je de broek kunt passen.

Wanneer je vanuit werk de opdracht hebt gekregen om een werkbroek uit te zoeken, doe dan van te voren goed navraag naar waar de broek precies aan moet voldoen. Zo weet je ieder geval goed op welke zaken je moet letten.

Dit artikel werd je aangeboden door JoJo Jeans, aanbieder van de comfortabele Brams Paris werkjeans

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply