3 eisen waaraan een goede werkbroek dient te voldoen

0

Waar gewerkt wordt, komen bedrijfsongevallen om de hoek kijken. Nu gebeuren er bij de gemiddelde kantoorbaan minder werkongevallen dan bijvoorbeeld in de logistieke-, transport- of bouwsector, maar zeker wanneer je een fysiek zware baan hebt, is het belangrijk om rekening te houden met bepaalde maatregelen. Een juiste houding, voldoende bescherming en niet onbelangrijk: de juiste werkkleding. De juiste werkkleding zorgt ervoor dat jij goed en veilig je werkzaamheden kunt uitvoeren. Want veiligheid op de werkvloer is nu eenmaal een ontzettend belangrijke factor! Vandaag kijken we naar een aantal geschikte werkbroeken voor harde werkers. Zit er iets voor jou tussen?

1. Comfort

Comfort is natuurlijk een belangrijke factor voor bedrijfskleding. Voor degene die tegelijkertijd ook nog een beetje waarde hechten aan design zijn deze jeans werkbroeken een goede keus. Deze werkbroeken hebben een uitstekende pasvorm en zitten daardoor uiterst comfortabel. Ideaal voor mensen die regelmatig zeer lange dagen maken! Deze jeans werkbroeken zijn zowel geschikt voor mensen met een informele kantoorbaan als mensen met een baan waarmee zij de hele dag fysiek zware handelingen moeten verrichten.

2. Bescherming

Let altijd op de veiligheidseisen die gelden voor de branche waarin je werkzaam bent. Sommige mensen in loondienst hebben het voordeel dat het nodige materiaal door hun werkgever wordt verschaft, maar check altijd of dit inderdaad voldoet aan alle eisen. Wanneer je bijvoorbeeld werkt met gevaarlijke stoffen, is het belangrijk om te gaan voor een werkbroek van een stevig en waterafstotend materiaal. Korte werkbroeken zijn in dit geval absoluut uit den boze. En wanneer je werkt met veel gereedschap, is het belangrijk om voldoende ruimte te hebben om je gereedschap (tijdelijk) op een veilige manier op te bergen. Neem dus het zekere voor het onzekere en zoek altijd op aan welke eisen jouw werkkleding moet voldoen!

3. Zichtbaarheid

Daarbij zijn er nog werkbroeken die geschikt zijn voor extra zichtbaarheid. Deze zijn te herkennen aan de fluorescerende kleuren. Als je denkt dat deze enkel geschikt zijn voor verkeersregelaars, heb je het mis! In verschillende branches is het handig (of zelfs verplicht) om werkbroeken te dragen die zorgen voor extra zichtbaarheid. Nee, je zult geen prijs krijgen voor de best geklede werknemer, maar wie weet wél voor de veiligst geklede werknemer!

Ga dus altijd goed na aan welke veiligheidseisen jouw werkkleding moet voldoen. Het maakt uit of je nu zelf verantwoordelijk bent of je werkgever, het belangrijkste is om zo veel mogelijk maatregels te nemen ter bescherming van jezelf. Veiligheid voor alles!

Blogbeheerder van Werkveiligheidswijzer

Leave A Reply