Werkveiligheidswijzer.nl

Werken in de industrie: 2 beste industriële verwarmingsketels

Werken industrie

Werk jij in de industrie? Dan heb je vast wel eens gemerkt dat verwarming een flinke uitdaging kan zijn. Vaak moeten er enorme ruimtes worden verwarmd die ook nog eens ontzettend hoog zijn en moeten voldoen aan allerlei veiligheidseisen. In de industrie staan vaak genoeg deuren open om het werk goed door te kunnen laten gaan. Ook vinden er chemische processen plaats bij specifieke temperaturen  en tegelijk werken er mensen die hun werk gewoon goed en verantwoord moeten kunnen doen. Een flinke technische uitdaging dus, die voor flink wat hoofdbrekens kan zorgen. Dit zijn de 2 beste industriële verwarmingsketels. Vergelijk ze met elkaar en maak de beste keuze.

Industriële verwarmingsketel #1 – Thermische stoomketel

Duurzaamheid verandert de industrie. Ook in deze branche is het een steeds actueler thema om zo min mogelijk fossiele brandstoffen te gebruiken. Daarbij moet je zoveel mogelijk oog hebben voor de planeet en de effecten van het eigen gedrag hierop. Dat betekent dat verwarming ook een belangrijk thema is om over na te denken, óók in de industrie. Met een thermische stoomketel wordt verwarmen een stukje energiezuiniger. Met een rendement dat tot wel 98% kan gaan, zorg je in korte tijd voor een flinke hoeveelheid stoom die weer gebruikt kan worden voor de installaties. Je wekt dus snel en zuinig energie op en dat is natuurlijk een grote pré in het hele vraagstuk rondom duurzaamheid. Heb jij een verwarmingsketel nodig, overweeg dan om een stoomketel te kopen.

Industriële verwarmingsketel #2 – Thermische olieketel

De thermische olieketel is een verwarmingsketel en de bekendste tegenhanger van de stoomketel. Omdat hier olie voor wordt gebruikt, zal het iets minder goed scoren op duurzaamheid. Maar deze olie zorgt er wel voor dat er warmtetransport naar alle installaties plaatsvindt. Doordat de thermische olie tot wel 400 graden verwarmd kan worden, vindt er een flinke warmteoverdracht plaats. Het rendement van de thermische olieketel ligt met 93% nog steeds hoog, maar wel aanzienlijk lager dan bij de thermische stoomketel. Maar daar staat tegenover dat je zonder ingrijpende verbouwing met milieubelastende werkzaamheden en bouwmaterialen de ketel kunt installeren. Doordat er geen periodieke controles nodig zijn en de thermische olieketel automatisch werkt, heb je er weinig omkijken naar en dat je flink bespaart op kosten voor onderhoud.

Weet jij al welke ketel het beste bij jouw industriële bedrijf past? Wik de voor- en nadelen  tegen elkaar af en kies de verwarmingsketel die jou het fijnste lijkt.